Najskuplje poslastice

Za sve one koji obožavaju slatkiše, i one koji bi voleli da znaju koji su to dezerti najskuplji, sastavili smo u ovom članku listu od deset najskupljih slatkiša na svetu. Ovo će se verovatno mnogima dopasti, jer će svako imati priliku da vidi kako izgledaju te skupocene torte, kolači, čokoladni dezerti, a malo je onih koji to ne vole. Iako bi svako želeo da oseti predivne ukuse koje ovi slatkiši nude, ta prilika se ipak pruža samo veoma bogatim ljudima koji to sebi mogu da priušte, jer ipak neke od ovih poslastica koštaju milione dolara. Za one koji to ipak ne mogu da priušte ostaje samo da uživaju u lepoti ovih slatkih umetničkih dela.

kuca cajnik

1. Diamond Fruitcake

Dijamantska voćna torta koja je napravljena 2005. godine od strane profesionalnog kuvara iz Tokija, je upravo najskuplja torta na svetu.

2. Strawberries Arnaud

“Strawberries Arnaud” predstavlja desert kojeg većinski sačinjavaju marinirane jagode, u kombinaciji sa mentom i kremom. Ali pored ovih uobičajenih sastojaka primetićete nešto što će vam se posebno dopasti.

kriva kuca

3. Platinum Cake

Platinasta torta je neverovatno delo poznatog Japanskog kuvara koji se zove Nobue Ikara. Ova prelepa bela torta posvećena je moćnim i poznatim ženama Japana a sve kako bi se pripadnice lepšeg pola konačno ohrabrile da nose nakit od platine.

kockasta kuca

4.Frozen Haute Chocolate

Ova “zlatna” poslatica je jedna od najpoznatijih specijaliteta koje je poznati restoran Serendipity 3 ikada ponudio svojim vernim posetiocima. Ovaj Njujorški restoran je još jednom potvrdio koliko je ekskluzivan i koliko toga neverovatnog još može da ponudi.

5. The Fortress Stilt Fisherman Indulgence

Ukoliko vas put nekada nanese u Šri Lanku, imaćete priliku da pored prelepih Budističkih hramova i spomenika, vidite i primer ovog interesantno dizajniranog deserta. Izgleda zaista neobično i pre biste rekli da je to neko umetničko delo nego da je to čudo ustvari jestivo.

6. Macaroons Haute Couture

Ovog puta predstavljamo vam jedan sasvim običan kolačić za koji verovatno nikada ne biste pomislili da bi mogao biti na listi najskupljih kolača ili poslastica. Deluje vrlo prosto i neupečatljivo i svako bi pomislio da kutiju ovih kolačića može kupiti za nekoliko dolara.

7.The Sultan's Golden Cake

Čuvena “Sultanova zlatna torta” je je nešto što možete probati isključivo u poznatom istorijskom gradu Istanbulu.Za njega se kaže da leži na dva kontineta, Evropi i Aziji, i kao takav poseduje bogatu istoriju i kulturno nasleđe.

8. The Brownie Extraordinaire

“The Brownie Extraordinaire” je predivni čokoladni kolač koji se može probati u jednom poznatom restoranu hotela u Atlanta Sitiju, Nju Džersi, USA

9. Noka Chocolate, Vintage Collection

Na devetom mestu najskupljih poslatica na svetu, nalazi se čokolada marke Noka, čija se kompanija nalazi u Americi. Ukoliko ste ljubitelj čokoladnih delikatesa, onda je ova čokolada pravi izbor za vas.

10.Chocolate Variation

“Čokoladna varijacija” je desert kojeg možete probati u Italijanskom restoranu Mezzaluna u Bangkoku. Ovaj skupoceni čokoladni delikates, koji više podeća na neko umetničko delo, sastoji se iz nekoliko delova.

Content for class "bottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes HerebottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes HerebottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes HerebottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes HerebottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes HerebottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes HerebottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes HerebottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes HerebottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes Here