Najskuplje ženske cipele

Ukoliko ste ljubitelj cipela a pri tome vas interesuje koje su to cipele najskuplje na svetu,onda je ovo pravi članak za vas. Ovde ćete imati priliku da pogledate modele cipela koji koštaju od nekoliko desetina hilljada dolara pa do nekoliko miliona dolara, u zavisnosti od njihovih karakteristika i materijala od kojih su napravljene. Neke i nisu toliko dopadljive ali ono što ih definitivno čini interesantnim jeste njihova cena. Za one veoma bogate ljude,kupovina jednog para ovakvih cipela ukrašenih sa najlepšim dijamantima, ne bi predstavljao veliki problem. Ovde će se sigurno pronaći mnoge dame s obzirom da današnji trend diktira posedovanje što većeg broja cipela, sa što većom i tanjom štiklom, i što neobičnijeg izgleda. A sada da pogledamo nekoliko takvih primeraka papreno skupih cipelica.

Wizard of OZ Ruby Slippers

1. Wizard of OZ Ruby Slippers

Čuvene crvene cipelice koje je Judy Garland nosila u poznatom filmu Čarobnjak iz Oza predstavljaju najskuplji primerak cipela na svetu. Dizajnirao ih Ronald Winston, poznati kreator modnih dodataka, a njegovu ideju u delo je pretvorio umetnik Javiar Barrera.

2. Stuart Weitzman's Rita Hayworth Heels

Drugo mesto na lestvici najskupljih cipela zauzimaju cipele koje je kreirao Stuart Weitzman, za specijalnu priliku dodele Oskara 2006.godine kada ih je na crvenom tepihu ekskluzivno prošetala Kathleen "Bird" York, jedna od novinovanih za Oskara.

3. Stuart Weitzman's Tanzanite Heels

Cipele koje zauzimaju sledeće mesto na listi najskupljih cipela na svetu su "Tanzanite" štikle koje koštaju ukupno 2 miliona dolara. Na kreiranju ovih cipela radio je Stuart Weitzman zajedno sa Le Vian brendom koji se bavi kreiranjem obuće već više od 500 godina.

Stuart Weitzman “Ruby Slippers”

4. Stuart Weitzman "Ruby Slippers"

Ove svetlucave crvene cipelice ostvarenje su poznatog dizajnera i kreatora Stuarta Weitzmana koji je upravo za potrebe dodele Oskara 2003. godine napravio ovaj božanstveni par sandala. Pomoć u ulepšavanju cipela nakitom mu je pružao i Oscar Heyman & Bros.

Stuart Weitzman “Platinum Guild” Stilettos

5. Stuart Weitzman "Platinum Guild" Stilettos

Predstavljamo vam još jedan primer cipela koje su napravile stručne ruke Stuarta Weitzmana. Kao i sve dosadašnje pomenute cipele, i ove su specijalno napravljene kako bi ih neka velika zvezda obula za dodelu Oskara.

6. Stuart Weitzman “Retro Rose” Pumps

Cipele pod nazivom „Retro Rose“ koje je izradio Stuart Weitzman zauzimaju šestu poziciju na listi Top 10 najskupljih cipela na svetu. Tu se nalaze zahvaljujući njihovoj ceni od tačno milion dolara. Model cipela potiče iz 1940. godine, kada su kao takve bile veoma popularne.

7. Ruby Slippers from Wizard of OZ

Ukoliko ste pomislili da su ove cipele iste kao one koje zauzimaju prvo mesto na našoj top listi 10 najskupljih cipela, onda ste se prevarili. Činjenica koja verovatno nije svima poznata jeste da je napravljeno ukupno 7 različitih modela crvenih cipelica koje je Judy Garland nosila u svima poznatom filmu „Čarobnjak iz Oza“, od kojih su samo 4 modela poznata, dok ostala tri još nisu otkrivena.

8.Stuart Weitzman’s “Diamond Dream” Stilettos

Cipele koje se zovu „Dijamantski san“ su kreacija Stuarta Weitzmana koji je i ovog puta napravio savršeni par cipela koje bi svaka žena poželela da ima u svom ormanu. Po samom nazivu možete pretpostaviti kako ove cipele izgledaju a tek koliko koštaju.

9. Prince Nizam Sikandar Jah Slippers

Cipele koje je nosio Indijski Princ Nizam Sikandar Jah su devete po redu najskuplje cipele na svetu.Ukrašene dijamantima i rubinima, predstavljale su dokaz moći i bogatstva tokom 18.veka.

10.Diamond-Encrusted Custom Nikes

Na kraju ove priče o najskupljim cipelama na svetu predstavićemo jedne neobične patike koje je na tržište izbacio Nike a koje su totalno drugačije od onog na šta smo navikli da nosimo.