TOP 10 NAJČUDNIJIH KUĆA NA SVETU

U ovom članku možete pogledati top najčudnijih kuća na svetu. Kao što svi znate, ljudi se razlikuju jedni od drugih. Neki vole da budu drugačiji, jedinstveni i čudni, dok drugi vole da budu jednostavni i obični. U ovim kućama će te verovatno videti uobičajene prostorije kao što su kuhinja, kupatilo, dnevni boravak i spavaća soba, ali će te se zapitati da li postoji nesto sasvim jednostavno kao sto je tuš kabina?

Pogledajmo kako izgledaju ove kuće.

kuca cajnik

1. Kuća Čajnik, Teksas, USA

Ovo čudo arhitekture, koje bi svakome oduzelo dah, nalazi se u Teksasu, USA. Izgradnja ove kuće vezuje se za 1950. godinu i na prvi pogled deluje kao jedan veliki lonac sa poklopcem, ili kao čajnik, ali, verovali ili ne, to je gradjevina u kojoj zaista zive ljudi.

2. Kamena kuća

Kamena kuća u Portugalu je jedan od najboljih primera kako se mogu pametno iskoristiti prirodni materijali. U ovom slučaju to je upotreba kamena. Tačnije, ova neobična kuća sagrađena je između dva ogromna kamena koji predstavljaju deliće planinskog venca Fafe u Portugalu.

kriva kuca

3. Kriva kuća u Sopotu, Poljska

Da li vam se čini da ovde nešto nije sasvim u redu ili je ovo sasvim normalna poslovna zgrada koju možemo da vidimo u centru bilo kog grada?Tačan odgovor je da ovo zaista postoji u Sopotu, u Poljskoj i u njoj sve normalno funkcioniše iako se naizgled ne čini bas tako.

kockasta kuca

4. Kockasta kuća u Roterdamu

Kockasta kuca u Roterdamu u Holandiji predstavlja kompleks kuća koje pojedinačno formiraju geometrijski oblik kocke.Osnivanje ove strukture datira još iz 1970. godine kada je začeta ideja o postojanju ove interesantne građevine od strane holandskog arhitetke Piet Blom.

5. Palata kuća na Floridi

Ukoliko želite da vaš životni prostor ostane netaknut posle nepredvidivih naleta poplava, uragana i sličnih nepogoda, onda je ova kuća najbolji izbor za vas.Može da izdrži bilo šta zahvaljujući njenom neobičnom obliku kupole ili polulopte, koji imogućava da u slučaju poplava, voda protiče obilazeći oko kuće a ne obrušava kao što je slučaj sa normalnim kućama koje ne mogu da izdrže veliki pritisak vode što ih dovodi do kolapsa.

6. Kuća od ilovače i slame

Kuća koju upravo gledate napravljena je od prirodnih materijala koji su prilično dostupni svima.Glina, pesak, slama i sve to pomešano sa vodom, dobitna je kombinacija izgradnje ove male kućice.Sve što je potrebno jeste da nabavite ova četiri elementa izmešate ih i dobijate materijal kojim gradite.

7. Kuća rupa u Teksasu

Prvo što vam je sigurno palo na pamet kada je ova kuća u pitanju jeste šta je se ovde dogodilo?Da li je možda neki zalutali projektil napravio ovo čudo zvano kuća ili je to neko smišljeno uradio?Bilo kako bilo, ovaj prizor slučajne prolaznike,ali i nas koji ovo posmatramo na našim malim ekranima, definitivno šokira.

8. Kuća cipela u Pesilvanija

Kuća u obliku cipele osnovana je 1948. godine od strane poznatog kreatora cipela i vlasnika velikog broja prodavnica obuće Mahlon Heinesa koji je na pravi način znao kako da napravi najbolju promociju sebe i svog rada.

9. Leteći tanjir kuća u Tajvanu

Kuće koje podsećaju na svemirske brodove, nastale 80-tih godina,danas podsećaju na stare olupine koje su napuštene već skoro tri decenije.Od glavnog grada su udaljene oko 15 kilometara ali slabo koga ćete videti od posetilaca upravo zbog lokalnih priča koje kruže.

10. Kuća bure

Kuću u obliku velikog bureta, koja je izgrađena 1926. godine, možete videti u mestu Grand Marais, Michigan, USA.Bure visoko 4,88 m izgrađeno je u čast poznatog ilustratora i autora velikog broja crtanih filmova koji se zove William Donahey, a ideja o izgradnji ove simpatične kuće potiče iz njegovog poznatog crtanog filma "Teenie Weenies".

Content for class "bottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes HerebottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes HerebottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes HerebottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes HerebottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes HerebottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes HerebottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes HerebottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes HerebottomBanner" Goes HereContent for class "bottomBanner" Goes Here