Najskuplji satovi

Ukoliko volite skupe hobije onda je sakupljanje retkih satova prava stvar za vas. Zadovoljstvo i ponos koje vam može prirediti posedovanje jednog od ovih interesantnih i veoma skupih satova, je neprocenjivo. Ali to je nešto što nije stvoreno za svakoga, već samo za one veoma bogate ljude kojima suma od nekoliko miliona dolara za jedan sat ne znaci ama baš ništa. Običnim smrtnicima u pogledu finansija, ne preostaje ništa drugo osim da pogleda listu satova koje smo mi izdvojili kao najskuplje. Pa da vidimo po čemu su specifični ovi satovi.

kuca cajnik

1. 201-carat Chopard

Ako ste se ikada pitali kako izgleda najskuplji sat na svetu, onda ćete sada imati prilku da vidite kako to čudo od sata izgleda.Ima „samo“ 201 karat, a ovu šarenoliku narukvicu koja ima funkciju sata, sačinjavaju neki od najlepših primeraka dijamanata, za koje se kažu da su najbolji prijatelji nežnijeg pola.

2. Patek Philippe's Supercomplication

Ovaj sat, koji je kreiran od strane Patek Filipea 1932. godine, nosi naziv Supekomplikacija, upravo zbog toga što ovaj sat ima ukupno 24 „komplikacije“ koje u oblasti časovničarstva podrazumevaju specijalno svojstvo sata izvan pokreta kazaljki za sat, minut i sekundu.

kriva kuca

3. Patek Philippe's Platinum World Time

Sat koji nosi naziv Platinum World Time, je jedno od fantastičnih ostvarenja časovničara Patek Filipea, za koga se tvrdi da je iskonstruisao skoro sve satove za koje se tvrdi da su najskuplji na svetu.

kockasta kuca

4.Vacheron Constantin Tour de l'Ile

Ovo je još jedan od primeraka veoma skupih ali i vrlo korisnih satova, koji u sebi sadrži nekoliko veoma inteligentnih funkcija kao što su: povratnik minute, dugoročni kalendar, vreme zalaska sunca,druga vremenska zona,mogućnost izjednačavanja vremena i jos mnoge druge funkcije.

5.Patek Philippe Sky Moon Tourbillon

Sky Moon Tourbillon je jedan u nizu fantastičnih i veoma kvalitetnih satova koje je proizveo časovničar o kome je već bilo reči u prethodnim tekstovima, a to je Patek Philippe.Većina skupih satova za koje se može reći da su najtraženiji,danas nose njegov potpis.

6. The Chopard Super Ice Cube

Super Ice Cube je delo čoveka koji se zove Louis-Ulysse Chopard, koji je osnovao kompaniju Chopard koja se već skoro čitav vek bavi proizvodnjom najotmenijih satova na svetu. Ovom satu bi se verovatno obradovala svaka dama zahvaljujući njegovom neobičnom izgledu koji podseća na kocku leda.

7.Hublot Black Caviar Bang

Black Caviar Bang je jedan od milion dolara vrednih satova koji je član Kluba skupocenih satova. Kako bi tu dospeo, svaki milimetar njegove površine je morao biti pokriven najdragocenijim draguljima, među kojima dominira retki crni dijamant.

8.Louis Moinet Magistralis

Predstavljamo vam još jedan neobičan sat, a ono po čemu je on karakterističan jeste da je njegov mehanizam napravljen od mesečevog meteorita starog 2000 godina.

9. Blancpain 1735, Grande Complication

Blancpain 1735 Grande Complication predstavlja veliko dostignuće časovničara kompanije Blancpain, koji su izradom sata prevazišli svoje mogućnosti i očekivanja.

10.Breguet pocket watch 1907BA/12

Ukoliko ste ljubitelj klasičnih satova koji su nekada bili prilično popularni, onda je ovaj sat po vašoj meri. Tvorac ovog malog umetničkog dela je tradicionalna kompanija Breguet, koja se bavi proizvodnjom satova više od 225 godina.